11

utorak

ožujak

2008

Osma knjiga

J.K. Rowling nedavno je natuknula kako razmišlja o pisanju osmog nastavka serije o Harry Potteru.
Spisateljica, koja je prošle godine izdala sedmu i posljednju knjigu o mladom čarobnjaku ''Harry Potter i darovi smrti''(koju ja trenutno čitam i mogu vam reći da je jako zanimljiva), otkrila je kako će možda nastaviti pisati o čarobnom svijetu Hogwartsa, no kaže kako Harry neće biti središnji lik.

''Bilo je trenutaka nakon završetka, slabih momenata, kada sam rekla 'Da, u redu nastavljam s osmim romanom''', priznala je Rowling koja trenutačno radi na drugom romanu.

''Ako ikada napišem osmu knjigu o čarobnjačkom svijetu, ne vjerujem da će Harry biti središnji lik. Osjećam kako sam već ispričala njegovu priču. No, to je veliko ALI. Pričekajmo 10 godina pa ćemo vidjeti''.

Rowling je već cijelu priču posložila u glavi. ''Harry i Harmiona su ministri magije, a Harry na kraju predvodi Odjel za aurore. Ron pomaže bratu Georgeu u njegovom dućanu sa psinama. Ginny postaje profesionalna igračica metloboja i sportski novinar za Daily Prophet'', rekla je Rowling. Meni se baš sviđa taj osmi nastavak, samo kako kaže sama spisateljica "Pričekajmo 10 godina pa ćemo vidjeti''... Šmrc.