26

srijeda

ožujak

2008

Dodatak J. K. Rowling

UPOZORENJE: tko nije čitao zadnju knjigu Harry Pottera(Darovi Smrti), a ima namjeru i ne želi saznati njen sadržaj, tada neka ne čita ovaj post!

Naime, svi koji su pročitali zadnju knjigu, znaju da je Harry uspio ubiti Voldermota u posljednjoj bitci u Velikoj dvorani u Hogwartsu, te da je devetnaest godina kasnije već oženjen sa Ginny Weasley i s njom ima troje djece: Jamesa, Albusa-Severusa i Lily. Ron i Hermiona su također u braku i imaju dvoje djece, Rose i Huga.

No J. K. Rowling u jednom je intervjuu dodala dodatne informacije o budućnosti likova, a koje je odlučila izostaviti na kraju knjige:






Harry je postao Auror, a kasnije i, po Kingsleyjevoj preporuci, šef odjela Aurora pri Ministarstvu magije. Posjeduje Siriusov motor kojeg je Arthur Weasley uspio popraviti. U braku je s Ginny Weasley. Zbog uništenje djelića Voldemortove duše koja je prebivala u njemu, Harry više ne govori parselski.









Ron radi s Georgeom u njihovoj trgovini, Weasleyjevi čarozezi, a postao je i Auror. U braku je s Hermionom koja je započela karijeru u Ministarstvu magije u Odjelu za za regulaciju i kontrolu magičnih stvorenja te je značajno poboljšala život kućnih vilenjaka, ali je kasnije prešla u Odjel magijskog pravosuđa; pomogla je u iskorjenjivanju tiranskih zakona o čistokrvnosti čarobnjaka. Uspjela je pronaći svoje roditelje i poništiti čaroliju promjene pamćenja koju je bacila na njih.










Luna Lovegood postala je prirodoslovka te putuje svijetom tražeći čudna i jedinstvena stvorenja. Udala se za Rolfa, unuka Newta Scamandera.










Ginny Weasley neko je vrijeme igrala metloboj za Harpije iz Holyheada, a zatim je ostavila sportsku karijeru zbog braka i obitelji s Harryjem. Postala je glavni dopisnik za metloboj u Dnevnom proroku.













George Weasley veoma uspješno vodi trgovinu psina s Ronom. Svoje je prvo dijete nazvao Fred, po svom pokojnom bratu.












Dom Slytherina je oslabio i više ne prima samo čistokrvne čarobnjake. Unatoč tome, još je uvijek prisutna njegova mračna reputacija.










Voldemortova je kletva bačena na mjesto profesora Obrane od mračnih sila nestala s njegovom smrću te postoji stalni (neimenovani) profesor Obrane od mračnih sila. Profesorica McGonagall, koja je kratko bila v.d. ravnatelja, nije preuzela to mjesto nakon Snapea. Na to je mjesto imenovan nepoznati ravnatelj.











Kingsley Shacklebolt postao je ministar magije, a Percy Weasley visoki dužnosnik u Ministarstvu. Jedna od promjena koju je Kingsley uveo kao novi ministar je da Azkaban više ne koristi dementore kao čuvare.










Dolores Umbridge je uhićena, ispitana i zatvorena zbog svojih zločina protiv čarobnjaka rođenih u bezjačkim obiteljima.






Meni je jako žao što to nije napisala u knjigu, al' eto bar ste ovako saznali... Jako mi se sviđa što je sve pozitivno, iako bi se tu dalo još puno toga razraditi... Tako završava priča o Harry Potteru, ali ako ste redovito čitali moj blog onda ste vidjeli da postoji mogućnost i za osmu knjigu, samo u ne tako skoroj budućnosti. No ja(nadam se i vi) držim fige.