23

ponedjeljak

lipanj

2008

Hermione kao Napoleonova ljubavnica

Dobro poznata Emma Watson, glumit će u novom filmu o Napoleonu ljubavnciu Napoleona Bonapartea, koja je s nijme provela posljednje dane na sv. Heleni.

Emma koja je sad već dobro poznata kao Hermione u filmovima o Harry Potteru, dobit će priliku dokazati se i u ozbiljnijoj ulozi. Naime, u povijesnoj romantičnoj drami 'Napoleon i Betsy', 18-godišnja Emma glumit će naslovnu ulogu Betsy Balcombe, mladu i neobuzdanu britanku plemkinju u koju će se zaljubiti Napoleon. Film se koncentrira na posljednje godine Napoleonovog života koje je proveo u zatočeništvu. Priča ispričana iz perspektive njegove mlade ljubavnice koja prati njegove psihičke uspone i padove. Na početku zatočeništva Napoleon je bio buntovan, planirao bijeg i ponovo stjecanje moći, a o Betsy je maštao kao o svojoj kraljici. Pred kraj života pomirio se sa svojom sudbinom i postao posve rezigniran prema smrti.

Kao što svi znate 'Harry Potter i Princ miješane krvi' završio je sa snimanjem, zadnji nastavak (Harry Potter i Darovi smrti) započinje početkom 2009., a 'Napoleon i Betsy' vjerojatno će se snimati najesen iste godine.