11

petak

travanj

2008

Zadnji dio u dva djela

Vjerojatno svi već znate da postoji sedam knjiga o Harry Potteru, no kladim se da malo vas zna da će njegova filmska ekranizacija imati osam nastavaka.

Kako su javili američki mediji, sedma knjiga o malom čarobnjaku imati će dva filmska nastavka. Naime, sedmi i zasada posljednji nastavak literalnog serijala "Harry Potter i darovi smrti“ spisateljice J. K. Rowling potukao je sve rekorde prodaje, budući da je u prvih dvadeset i četiri sata knjiga prodana u nevjerojatnih 8,3 milijuna primjeraka i to samo na području SAD-a.

Producenti se nadaju kako će tek posljednja dva filma o čarobnjaku potući sve rekorde gledanosti. Prvi film trebao bi u kina stići u studenom 2010., a drugi u svibnju 2011. godine.

"Ova odluka donesena je isključivo iz kreativnih razloga. Za razliku od prijašnjih knjiga, posljednji se nastavak jednostavno ne može kratiti", rekao je producent David Yates. Posljednja dva nastavka u serijalu bit će snimana istovremeno, kao i fantastični ep "Gospodar prstenova".

Snimanje šestog filma o Harryju Potteru, "Princ miješane krvi", polako se bliži kraju, a ja još uvijek ne mogu sakriti znatiželju o šestom djelu, pa ako imate kakvih novosti i slično, samo javite.